LongIsland 29 Sportsman Open

De nieuwe LongIsland 29 Sportsman Open onderscheidt zich van de klassieke lijnen van de bestaande LongIsland jachten door de open spiegel en het extra grote zwemplateau. Hierdoor wordt er een optimale toegang tot het water gecreëerd en transformeert deze nieuwe LongIsland tot een varende beachclub, een trend die ook bij superjachten valt waar te nemen.

Innovaties

De 29 Sportsman Open zit vol met innovaties en is voorzien van de nieuwste technieken en materialen. Zo is het audiosysteem aan boord onzichtbaar gemonteerd en wordt de radio aangestuurd via bluetooth. Een Digital Sound Processor zorgt voor volledige controle over het geluid. Voor het opladen van de smartphones is er een bluetooth charge system geïnstalleerd en wordt gebruik gemaakt van Qi-technologie. Een andere innovatie is het elektrisch te vergroten en verkleinen zonnedek op het achterschip van de 29 Sportsman Open. Met de ingebouwde compressor met aansluiting op het achterschip kunnen watertoys zoals tubes en banden in een mum van tijd worden opgeblazen en direct achter de boot worden gehangen.

Design

De romp en de kuip van de nieuwe 29 Sportsman Open zijn uitgevoerd in de kleur “Midnight gray metallic” en de dekken zijn belegd met Esthec in de kleur “Honey" met witte naden. Dit geeft de boot niet alleen een unieke vooruitstrevende uitstraling maar maakt de LongIsland 29 Sportsman Open nog onderhoudsvriendelijker.

Indrukwekkende prestaties

LongIslands staan bekend om hun goede vaareigenschappen. De 29 Sportsman Open profiteert hier ook van en de 320 pk Yanmar V8 diesel motor stuwt de 29 Open moeiteloos naar een topsnelheid van meer dan 30 knopen. Dit gebeurt zonder de voor planerende boten zo kenmerkende “hump” bij het overgaan van waterverplaatsen naar planeren. 

De combinatie van de moderne materialen, kleuren en open spiegel geven de 29 Sportsman Open een “state of the art” uitstraling zonder de klassieke heritage van LongIsland af te vallen. 

Long Island Yachts BV
Kniplaan 12
2251 AK   Voorschoten
Nederland
Tel: +31 70 3275848
info@longisland.nl